x

Gyere, ünnepelj velünk!
2 éves a Családi Mókavár!


Egész héten meglepetésekkel,
szórakoztató játékokkal és foglalkozásokkal várunk!

Nézd meg, hogy milyen érdekességgel várunk »

Mókatársak

Csarnai Mariann (gyógytornász)

Csarnai Mariann

2006 - ban szereztem gyógytornász diplomát, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Ezután rögtön munkába álltam, s egy kórházban kezdtem dolgozni, majd mellette magán gyógytorna kezelésekre is alkalmam nyílt, s azóta is folyamatosan képzem magam, hogy lehető legjobbat tudjam nyújtani azok számára, akik hozzám fordulnak.

Már gyermekként is tudtam, hogy emberekkel, s főleg gyermekekkel szeretnék foglalkozni, segíteni rajtuk valamilyen módon. Gyógytornászként lehetőségem van arra, hogy mindezt megvalósítsam. Mozgással gyógyítok, és segítek megelőzni a problémák kialakulását, vagy azok súlyosbodását. Mind gyermekekkel, mind pedig felnőttekkel egyaránt foglalkozom.

Férjemmel együtt Dunakeszin élünk, a Dombliget lakóparkban. Az évek során arra a következtetésre jutottam, hogy sokkal fontosabb a prevenció, mint azt valaha is gondolnánk! Ezt pedig nem tudjuk eléggé korán elkezdeni. Ezért is fogalmazódott meg bennünk a Családi Mókavár – Mozgás-Élmény Centrum létrehozásának gondolata, ahol egészen magzati kortól iskoláskorig megtapasztalhatják a gyerekek a mozgás pozitív hatásait, hogy az valóban egy élmény legyen a számukra, és beépüljön a mindennapjaikba. S persze ha komolyabb segítségre van szükség, igyekszünk abban is kielégíteni az igényeket. Természetesen a foglalkozások széles skáláját kínáljuk nemcsak a mozgás területén, hanem egyéb fontos területen is, amelyek mind a gyermekek egészséges testi, lelki, szellemi növekedését befolyásolják. Valamint igyekszünk szórakoztató, vidám alkalmakat szerezni a hozzánk látogatók számára.

Elérhetőség:

+36/30-7127007
info@csaladimokavar.hu

Takácsné Balogh Gabriella (Mókavár Játszóház vezetője)

Takácsné Balogh Gabriella

1978.-ban születtem, 4 gyermekemmel és férjemmel Gödön élek. 13 évig a Dunakeszin működő Pinokkió családi napközi vezetője voltam. 2018 őszén szerettem volna váltani, mert úgy éreztem kicsit elfáradtam.2019. Januárig tartott a pihenés, ekkortól lettem a Mókavár Játszóház működésébe bevonva.
Nagyon szeretem a gyerekeket. Egész kicsi korom óta velük szerettem volna foglalkozni. Kislányként megkérdeztek tőlem, hogy mi szeretnék lenni, ha felnövök? Azt válaszoltam: Anyuka!!!
Hiszem, hogy a gyerekek már kicsi korban igénylik egy másik gyerek társaságát, de abban még jobban hiszek, hogy az anyukáknak is szükségük van a felnőtt társaságra. Ebben szeretnénk segíteni nekik, és ezért hoztunk létre egy olyan közösségi helyet, ahol ez a szülőkkel együtt, de akár néha nélkülük is, egy szeretett teljes közegben meg tud valósulni.

Elérhetőség:

+36-30/3439797
pinokkiogabi@gmail.com

Pánczél Erzsébet (családi mediátor)

Pánczél Zsóka

A férjemmel 2007-ben költöztünk Dunakeszire. Két kisiskolás gyermekünk van, és hamarosan újabb szülői örömök várnak ránk, megszületik harmadik gyermekünk. Gyerekkorom óta az emberek, a családok működése ragadta meg az érdeklődésemet. Ez vezetett a pályaválasztásomban is. 2008-ban Szociális munkásként végeztem az ELTE Társadalomtudományi Karán. A gyermekvédelem területén helyezkedtem el, ahol a Gyermekvédelmi Szakértői Bizottság tagjaként, majd örökbefogadási tanácsadóként dolgozom, így rengeteg tapasztalatot szereztem a legkülönbözőbb családi élethelyzetekkel, krízisekkel kapcsolatban. Szerettem volna többet segíteni, ezért ontológiai alapú coachingot, és mediációt tanultam, majd Nagy Zsóka érzelmi központú családi mediációs módszerét is elsajátítottam. Munkám során egyre inkább kirajzolódott előttem, hogy leginkább a prevenció, a problémák megelőzése a fő motivációm, valamint az újdonsült családok támogatása jelenti számomra a legtöbbet. Ezért elvégeztem az ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság Perinatális szaktanácsadó szakképzését, valamint ezzel párhuzamosan több szoptatási támogatói kurzust is.
A Mókavárban, nagy örömömre, évek óta állandó előadója lehetek a szülésfelkészítő tanfolyamnak, ami egyértelműen a prevenció és a szemléletformálás egyik legjobb színtere. Néhány éve lehetőséget kaptam arra is, hogy a baba-mama klubot havi rendszerességgel én vezessem. Az anyák bizalma és a csoport vidám sokszínűsége nagyon inspiráló a számomra. Mostanra a segítő munkám fő irányvonala a szülés körüli (perinatális) időszak kérdéseiben való támogatás – a gyermekvállalás tervezésétől a várandósság, szülés és gyermekágy időszakán át egészen a kisgyermekes időszakig. Ezen a területen igyekszem a hozzám fordulók javára fordítani a végzettségeimet tekintve szerteágazónak tűnő, azonban lényegében mégis, minden esetben az egyén és a család dinamikáját fókuszban tartó szakmai ismereteimet.

Forduljon hozzám bizalommal!

Elérhetőség:

+36/20-3622440
info@csaladibeke.hu

Szmrecsányi Zsuzsi (mozgásmenedzser)

Szmrecsányi Zsuzsi

Szmrecsányi Zsuzsi vagyok, az AktívMami Mozgásrendszer vezetője, létrehozója, tulajdonképpen az AktívMami és a Kangaroo Fitness anyukája. Végzettségem szerint pedig mi és ki vagyok? Fitness ezdő, aerobik oktató, gerincrténer, terhestorna oktató, sportanimátor, többféle babás mozgásfajta kifejlesztője. Tizenhetedik éve dolgozom a fitnesz területén, az egész életem a mozgás és a sport köré szerveződött. Mindig az motivált, hogy minél több embernek mutassak utat, megszerettetve a sportos és egészséges életmódot. Küldetésemnek érzem, hogy mozgásra, tudatos gondolkodásra és életmódváltásra ösztönözzem az anyukákat, hogy ezzel, magabiztosságot és önbizalmat csempésszek az életükbe. Ezzel szeretném teljesebbé varázsolni a mindennapjaikat, hogy szebben és örömtelibben élhessék meg a világ legszebb dolgát, az anyaságot.

Elérhetőség:

+36/20-4132722
aktivmami@gmail.com

Kiss-Sikesdi Krisztina (óvodapedagógus, alapozó mozgásterapeuta, taekwondo edző)

Kiss-Sikesdi Krisztina

Mottóm:

"Tanulás az, ha rájövünk arra, amit már tudunk.
Cselekvés az, ha megmutatjuk, hogy tudjuk.
Tanítás az, ha másokat emlékeztetünk arra, hogy ők is éppolyan jól tudják."

Az egész életemet áthatja a mozgás. Gyermekkorom óta versenysportoló vagyok. Legjobb eredményeim: 5x-ös magyar bajnok, Európa bajnoki 5. helyezés. 2012-es Londoni Olimpiai kvalifikáción résztvevő.
2012-ben megalapítottam férjemmel Taekwondo Fanatics SE.-t Dunakeszin.
2013-ban egy gyönyörű kislánynak adtam életet és mindeközben óvodapedagógusként végeztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. 2016-ban Alapozó Mozgásterapeuta vizsgát tettem.
A gyermekek szeretete egész életemet végig kísérte és kíséri. Segíteni szeretnék minden kisgyermeknek, aki eljön hozzám megtalálni a mozgás öröméhez vezető útját. A mozgás tanít, fejleszt, szórakoztat, kitartásra és önuralomra nevel.
Várok mindenkit sok szeretettel!

Elérhetőség:

+36/20-4519463
krisztina.sikesdi@gmail.com

Jindáné Labádi Gabi (babajelbeszéd oktató)

Jindáné Labádi Gabi

Jindáné Labádi Gabriella, de inkább egyszerűen Gabi vagyok, a Beszélő Babakezek program babajelbeszéd oktatója. Gödön élek férjemmel és két kislányommal.

A babajelbeszéd oktatásáig kanyargós úton vezetett az élet, végtelenül örülök, hogy rátaláltam erre a módszerre és, hogy lehetőségem van tovább adni ezt a tudást.

A halló gyermekek és szüleik számára kidolgozott babajelbeszéd a babák természetes gesztikulálási hajlamára épít. Minden baba spontán módon kitalál és használ egy-két jelet, néhányan többet is. Ezt a természetes folyamatot használjuk ki, és azt, hogy a babák képesek jóval a beszéd beindulása előtt kezeik tudatos mozgatására. 

Meggyőződésem, hogy a jelelés korai életszakaszban való bevezetése nagyban hozzájárul a szülő-gyermek kapcsolat harmonikussá válásához, a biztonságos kötődés  kialakulásához minden szülő-gyermek kapcsolatban, és ez különösen igaz nehezebben kommunikáló vagy sajátos nevelési igényű gyermeknél. Bővebb információ a babajelbeszédről a babakezek.hu, illetve a facebook.com/babakezek.vac oldalakon található.

Szeretettel várom a szülők jelentkezését, hogy ezzel a természetes és játékos lehetőséggel tovább erősíthessék a babájukkal, kisgyermekükkel alakuló kapcsolatukat.

Elérhetőség:

+36/20-3512883
gabi@babakezek.hu

Varga Annamária (játékos nyelvoktató)

Varga Annamária

Varga Annamária vagyok a Kids Club dunakeszi és gödi képviselője. Korábban angol gyerekkönyvekkel foglalkoztam. Ez az ötlet onnan eredt, hogy szerettem volna, ha gyerekeim játékosan megismerkednek egy "idegen" nyelvvel. Az angol nyelvű mesekönyvek lehetővé tették, hogy mesét olvassak nekik egy másik nyelven, viszont abban is biztos voltam, hogy szükségük van arra, hogy ne csak hallgassák, hanem használják is az adott nyelvet, de mindezt játékos keretekben…


Módszerek

Véleményem szerint a korai nyelvoktatás nagyon hasznos a kisgyerekek számára. Itt kiemelném, hogy ezt csak játékos formában tudom elképzelni, egészen úgy, mintha otthon az anyukával játszana, hancúrozna a kisgyerek. Ez a természetes nyelvtanulás és nyelvelsajátítás módszere.

    Elsődleges célunk, hogy a gyerekek bátorító légkörű klubfoglalkozásainkon megszeressék az általuk választott idegen nyelvet és azon magabiztosan, örömmel tudjanak kommunikálni. A közös feladatoknak, sikerélményeknek és az önfeledt, barátságos légkörnek köszönhetően igyekszünk valódi közösséget biztosítani a klubtagok számára.

    Játékokon, dalokon, vidám feladatokon keresztül ismertetjük meg őt az angol vagy német nyelvvel. A foglalkozásokon figyelmet fordítunk arra, hogy az egyes tevékenységek folyamatosan változzanak, mindamellett hogy a korábban tanult anyagokat újra és újra elővesszük, hogy a tudás biztos alapokon nyugodjon.

Természetesen a gyerekek életkorának előrehaladtával folyamatosan komolyodnak a feladatok, mégis mindig megmarad a stresszmentes és örömteli tanulás élménye!

Elérhetőség:

+36/20-3813271
sales@active-info.hu

Veress Anita (Thai Kismama- és Anyamasszázs)

Veress Anita

Magamról:

Thai kismama és anyuka masszázs a Családi Mókavárban!
A babavárás és babázás csodálatos időszaka alatt sem kell kihagynod az életedből az ellazító, energiával feltöltő masszázs élményt!
Szeretettel ajánlom a kifejezetten várandós és szoptató anyukák számára összeállított és biztonságos kismama masszázst.
Átérzem az örömöd és a nehézségeket is, hiszen nekem is három gyermekem van.
Okleveles thai női- és kismama masszőr vagyok, a tradicionális módszert Baranyi Ágnesnél, a Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületének elnökénél tanultam.
Így most számodra is elérhető ez a feszültségoldó masszázs, ami az esetleges panaszaidra is gyengéd segítséget nyújthat.
Várlak szeretettel:
Veress Anita
0620-3973570
(A kezelések alatt lenémítom a telefonom, ha nem érsz el, kérlek, írj sms-t amiben leírod a neved, a számod, amin visszahívhatlak és hogy kismamamasszázs miatt keresel - amint tehetem, visszahívlak.)
Kezelések:
Szerda délutánonként bejelentkezés alapján:
30 perces kezelések (4000 Ft):
Hátfájós kezelés:
Nyak-váll-hát
Láb kezelés:
(ödéma, nehézláb érzés, vagy lábfájdalmak esetén)
Fejfájás-migrén kezelés:
váll-nyak-fej-arc

60 perc (6000 Ft):
A fentiek bármilyen kombinációja, illetve teljes test masszázs kismamásan, igények és panaszok szerint személyre szabva.
A masszázs előtt szükséges beszélnünk, hogy felmérjem az állapotodat, kizárjam az ellenjavallatokat.

Kérdésed van?
Üzenetet a veressanita.th@gmail.com e-mail címen, vagy a facebook oldalamon tudsz írni nekem. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.

Csizi András ( Mentálhigiénés szakember, pár és családterapeuta )

Csizi András

Magamról:

Csizi András vagyok, testnevelő tanár, mentálhigiénés szakember, család- és párterapeuta jelölt*
1971-ben születtem Kaposváron, 3 gyermekem van: egy fiú, 19 éves és két lány: 18 és 3,5 évesek.

Életemben mindig is fontos, meghatározó jelentőségű volt a pedagógia, és a lélektan. Már közéiskolás koromban eldöntöttem, hogy testnevelő leszek, mert úgy gondoltam, hogy a mozgáson, a sporton keresztül lehet a legjobban nevelni. Később elmélyedtem kölönböző alternatív pedagógiákban, de a saját hitvallásom, nézeteim legjobban a Waldorf pedagógiából köszöntek vissza. Ilyen témájú dolgozatommal nyertem különdíjat az 1997-s OTDK-n, és szakdolgozatomat is a Waldorf pedagógia és a testnevelés tárgyköréből írtam.
Több iskolát, tanfolyamot végeztem el (Mentálhigiéné: Károli G. Református Egyetem, Integrál akadémia: http://integralakademia.hu, Fejlődés lélektan, pszichopathalógia: Dr. Daubner Bélával, Család- és párterapeuta képézés: Dr. Barát Katalin stb.) amik szükségesek és fontosak a hivatásomhoz, de emellett nagyon fontosnak tartottam mindig is két dolgot -amik természetesen összefüggnek: az önismeretet és a tapasztalatot. Sok éven keresztül, több terapeutához jártam önismeretbe, több évig -és folyamatosan- szupervízióba, és már nagyon sokfelé éltem, sokféle munkát végeztem.
Jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozom mentálhigiénés szakemberként, család- és párterapeuta jelöltként Budapesten és Dunakeszin egyaránt. Forduljanak hozzám bizalommal:>

Elérhetőségeim:
web: https://www.csiziandras.hu
mail: acsizi@csiziandras.hu
mob: +36 (70) 93-88-145

Egyéni kérdésekben segítek, ha:>

 • "Sokat használt, negatív gondolataimat pozitívabbakra cserélném…"
 • "Depis vagyok, semmihez nincs kedvem…"
 • "Senki nem szeret/én sem szeretek igazán senkit…"
 • "Sikertelen vagyok a munkámban…"
 • "Utálom a főnökömet…"
 • "Túl sokat stresszelek…"
 • "Úgy érzem kiégtem…"
 • "Elhidegültem a páromtól/elhidegült a párom tőlem…"
 • "Szexuális problémáim vannak…"
 • "Úgy érzem képtelen vagyok egyedül élni…"
 • "Indokolatlan helyeken, helyzetekben szorongok/pánikolok/fóbiáim vannak…"
 • "Szenvedély beteg/függő (alkohol, cigaretta, drog, játék stb.) vagyok…"
 • "Elhunyt egy/több közeli hozzátartozóm, azóta boldogtalan vagyok…"
 • "A gyerekem szemtelen/neveletlen/hiperaktív/túl csöndes stb…"
 • "Megőrülök a családomtól…"
 • "A családom megőrül tőlem…"
 • "Tartósan fennálló testi tüneteim vannak, igazolt fizikai/orvosi ok nélkül…"
 • "Nekem olyan bajom van, hogy el sem tudom mondani…"
Párként:
 • Elhidegültek egymástól
 • Szexuális problémáik vannak
 • Intimitásra eltérő igényeik vannak, jelentősen csökkent, vagy teljesen hiányzik már az intimitás a kapcsolatukból
 • Túlzottan féltékennyé vált
 • Harmadik fél tűnt fel
 • Megrendült a bizalom a másikban
 • Felkészülnének a gyerekvállalásra
 • Elvesztette párját, gyermekét
Családként:
 • Elakadtak valamelyik családi életciklusban, helyzetben pl.: első gyerek megszületése miatt nem tért vissza az intimitás Önök között
 • testvér született, ami miatt megváltozott az első gyerek viselkedése
 • kamasz gyermek túl szemtelen, nehezen kezelhető
 • felnőtt korú gyermek még nem kötözött el otthonról
 • felnőtt gyermek elköltözött, ami után nem sikerült újra egymásra találni
 • Nem értenek egyet gyermeknevelési kérdésekben
 • Óvoda/iskola/nevelési tanácsadó problémát jelzett a gyerekkel
 • Nem tudják kezelni a válás közeli, közbeni, utáni problémákat
 • Egyedülálló szülőként nevelési problémái adódtak
 • Beteg/sérült családtag miatt felborult az addigi családi egyensúly
*A családterapeuta, párterapeuta jelölt szupervízió mellett tarthat terápiát.

Imre-Bereczky Andrea (angol nyelvtanár, óvodapedagógus, gyermekpszichológiai konzulens, népi játék, néptánc módszertan oktató)

Imre-Bereczky Andrea

Magamról:

Mikor eldöntöttem, hogy egyszer majd pedagógus leszek, éppen annyi idős voltam, mint azok a kicsi gyerekek, akikkel most dolgozom együtt. Tanulmányaim során sokféle szemlélettel találkoztam, különféle hatások értek, melyek alakították és alakítják jelenleg is a személyiségemet. Foglalkozásaimon előszeretettel ötvözöm a Waldorf és a Montessori pedagógia elemeit, közel áll hozzám a pozitív pszichológia, valamint fontosnak tartom továbbadni a néphagyományunk hordozta értékeket és anyanyelvünk szeretetét a kisgyermekeknek. Hiszem, hogy a mondókák, versek, énekek, mesék és a népi játékok mind csodás hordozói és eszközei mindezeknek, melyek a gyermekek teljes személyiségére hatnak, formálják és építik azt. Őszintén bízom abban és egyben a legnagyobb motiváló erő is számomra, hogy sikerül felkeltenem a gyermekekben a belső kíváncsiságot a világ olyan szép tartalmai felé, mint a szeretetet, az önmagunkba és másokba vetett hit, az ismeretek, a tudás iránti vágy, a nyitottság és a dolgok pozitív szemlélete. Azért szeretek különösen gyerekekkel foglalkozni, mert ők még természetüknél fogva, ösztönösen nyitottak mindezekre, és ha szeretettel és türelemmel fordulunk feléjük, kitárul a lelkük és örömmel fogadnak be mindent, ami szép. Férjemmel és két kislányommal Dunakeszin élek és itt is dolgozom. Jelenleg az Apor Vilmos Főiskolán tanulok, ahol jövő évben fejlesztőpedagógusi mesterképzésen tervezem folytatni tanulmányaimat. A Családi Mókavárban végzett munkám mellett gyerekeknek és felnőtteknek tanítok angolt. Foglalkozásaim a Mókavárban: ovis képességfejlesztő torna, mesetorna, Zsipp-zsupp népi körjátékok. Hétfőnként a földszinti Játszóházat vezetem.

Elérhetőség:

+36/ 70-3714410
bereczkyandrea@gmail.com

Kovács Andrea (hordozási tanácsadó)

Kovács Andrea

Magamról:

Dunakeszin élek 3 gyermekemmel, és többek között hordozási tanácsadással is foglalkozom. Még első várandósságom alatt sajátítottam el egy-két alapkötést, majd amikor megérkezett kisfiam, belevetettük magunkat a hordozásba. Többé már nem volt menekvés. Menthetetlenül beleszerettünk mindketten a testünket-lelkünket melengető, ölelő együttlétbe. A kisbabámmal való szoros testkontaktus pedig olyan energiával és magabiztossággal töltött el, hogy úgy éreztem bármire képes vagyok, mindent megoldok, amitől kezdő anyukaként addig tartottam. Csodás indulás volt ez mindkettőnk számára, elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy így történhetett. A hordozási tanácsadó szakma csínját- bínját a www.hordozo.hu -nál tanultam ki, majd 7 éve segítek a családoknak, hogy megtalálják a nekik leginkább megfelelő hordozóeszközt, valamint hordozási módot. Tanácsadást, oktatás a Dunakanyar Babahordozó Klub keretein belül vállalok havonta 2 alkalommal Dunakeszin (Családi Mókavár, hónap harmadik keddje 10.00-12.00) és Gödön (JAMH, hónap első szerdája 10.00-12.00). Klubunkban lehetőség van hordozóeszközök, könyvek, csecsemőmérleg, hallásvédő fültok, várandós övterelő, hordozós takaró, mosható pelenka, szoptanít készülék kölcsönzésére is.
Örömmel segítek Neked is, ha

 • …szeretnéd megtudni, miért az a legjobb döntés, hogy hordozod kisbabád
 • …érdekel hogyan hat ez testi, lelki, szociális fejlődésére.
 • …van hordozókendőd, de fogalmad sincs mit kezdj vele.
 • …hordoznál, de nem tudod mikortól, miben, hogyan, mennyit?
 • …hordozóeszközt vennél, és segítségre van szükséged a választásban.
 • …hordozol, de nem találod kényelmesnek (nyom, húz, vág, nehéz). Nem kell, hogy ezt érezd!
 • …eddig elöl hordoztál, de most szívesen csípőre vagy hátra vennéd babádat.
 • ...pontosítanád technikádat.
 • …ikreket / korababát / tesókat hordoznál, de nem vagy benne biztos, hogy lehet.
 • …kaptál / vettél egy hordozóeszközt, de nem tudod alkalmas-e az ortopédiailag helyes hordozásra.
 • …kételyeid, kérdéseid vannak hordozós témában.
 • …hordozóeszközt szeretnél kölcsönözni, hogy gyakorlatban is kipróbáljátok mi a legmegfelelőbb számotokra (szövött vagy rugalmas kendő, karikás kendő, mei-tai, csatos, félcsatos?!).
Látogass el honlapunkra, ha szeretnél többet megtudni a babahordozásról és a kötődő nevelésről!

Elérhetőség:

+36-70/3399430
www.hordozoklub.hu
andilamm81@gmail.com

Rigóné Farkas Valéria (zenepedagógus, zongoratanár, kerekítő foglalkozások)

Rigóné Farkas Valéria

Magamról:

1985. október 29-én születtem Ózdon. Gyermekként nagyon szerencsés helyzetben voltam, mert mindenhol körül vett a zene. Hárman vagyunk testvérek és mindhárman zongorázunk. A zeneiskolában egy tüneményes zongoratanárnő tanított minket, aki mindhármunkat zenei pályára terelt, mind elvégeztük a Zeneművészeti Egyetemet és Zongoraművész tanárok lettünk. Bátyám koncertező művész lett, aki külföldön és belföldön egyaránt ad koncerteket, kurzusokat tart és világhírű művészekkel játszhat együtt. Húgom és én zongoratanárnőként tevékenykedünk, és nagyon élvezzük a picik tanítását.
2005-ben érettségiztem a budapesti Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd Debrecenben a Zeneművészeti Egyetemen szereztem meg diplomámat. Az egyetemen pszichológiát, szakmódszertant, szakdidaktikát tanultam a zenei tehetség neveléséről. 2010 óta a Dunakeszi Farkas Ferenc Zeneiskola zongoratanára vagyok.
Három gyermek édesanyjaként tudom, milyen fontos az együtt töltött hasznos idő. Imádtam pocakosan is és anyukaként is a zenés foglalkozásokat. Mikor megismertek valamit, rendszerint mocorogtak, táncoltak rá (kint is, bent is).  Mivel a zene ennyire az életünk része, fontosnak tartom gyermekeim zenei nevelését.
2014-ben ismerkedtem meg a kerekítővel. Rendszeresen jártunk Annámmal Dunakeszire Ottília foglalkozásaira, akin keresztül jelentkeztem a Kerekítő módszertani képzésre. Hálás vagyok Otinak, hogy megismerkedhettem ezzel a módszerrel és hálás vagyok Kovács Juditnak a kerekítő megálmodójának, aki bevezetett a mondókák és az ölbeli játékok világába. A gyermekek három éves korig a legfogékonyabbak, ezért nagyon fontos, hogy a legmegfelelőbb zenei nevelést kapják. Az énekek, gyermekdalok és a mondókák mind fejlesztően hatnak gyermekeinkre. Mondókázással fejlődik a gyermek képzelőereje, az ismétlésekkel a szókincse. A lovagoltatással, höcögtetéssel, hintázással pedig az egyensúlyérzékét, mozgáskoordinációját javíthatjuk. Célom, hogy ezeken a foglalkozásokon jó hangulatot teremtsek az anyukáknak, apukáknak és gyermekeiknek. Várlak benneteket szeretettel!

Elérhetőség:

+36-30/7569910
valerifarkas@gmail.com

Varga Marianna (gyerekjóga oktató)

Varga Marianna

Magamról:

Szakmám szerint kertészmérnök vagyok, így a természet tisztelete, a növények szeretete és az egészséges életmód régóta az életem részei. Az időm nagy részében teákkal foglalkozom, nőknek, édesanyáknak tanítom, hogyan tudják rászoktatni családjukat, főként gyerekeiket az egészséges teákra, gyógyteákra. Hiszem, hogy az egészséges életmód fontos része a bőséges és minőségi (!) folyadék bevitel is.
Miután én is édesanya lettem, éreztem, hogy gyerekekkel is szeretnék foglalkozni. Mivel akkor már több, mint 6 éve jógáztam, és éreztem magamon a jóga jótékony hatását, egyértelművé vált, hogy a gyerekeknek pedig a jógát fogom tanítani. Hiszen az egészségre, egészséges életmódra való nevelést gyermekkorban kell kezdeni. Így lettem a Baraka jógaiskola tanulójából okleveles gyermekjóga oktató.
A Mókavárban 2018 óta oktatok Mesejógát szerdánként. Hogy mi a mesejóga? A gyerekjóga és meseterápia jótékony ötvözete. Egy mese köré épül az óra, amit közösen játszunk el, a gyerekek aktív résztvevői, szereplői a mesének. Észrevétlenül gyakorolják a jótékony ászanákat, pózokat, nem a feladatra koncentrálnak, hanem a mesére, így intenzívebben jelen vannak az órán.
Minden héten hatalmas kalandban van részünk, sok állattal ismerkedünk meg, leküzdjük az akadályokat és félelmeinket, majd a happy end végén együtt megpihenünk (relaxálunk). Minden órát terápiás mesével zárunk, majd közösen teázunk. :)
A mesejóga jótékony hatása a gyermekre:

 • rövid távon, már néhány alkalom után is: javul a tartásuk, a koncentrációs képességük, fejlődik az egyensúlyérzékük és a szociális képességük.
 • hosszú távon: megtanulják levezetni a feszültséget, ellenállóbakká válnak a betegségekkel szemben, lelkileg kiegyensúlyozottabbak lesznek.
Ha bármi kérdésed van a Mesejógával kapcsolatban, keress bátran.

Elérhetőség:

+36/20-2949375
varga.m242@gmail.com
Facebook: Mesejóga Dunakeszi ( https://www.facebook.com/mesejogadunakeszi/)