x

Gyere, ünnepelj velünk!
2 éves a Családi Mókavár!


Egész héten meglepetésekkel,
szórakoztató játékokkal és foglalkozásokkal várunk!

Nézd meg, hogy milyen érdekességgel várunk »

Mókatársak

Csarnai Mariann (gyógytornász)

Csarnai Mariann

2006 - ban szereztem gyógytornász diplomát, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Ezután rögtön munkába álltam, s egy kórházban kezdtem dolgozni, majd mellette magán gyógytorna kezelésekre is alkalmam nyílt, s azóta is folyamatosan képzem magam, hogy lehető legjobbat tudjam nyújtani azok számára, akik hozzám fordulnak.

Már gyermekként is tudtam, hogy emberekkel, s főleg gyermekekkel szeretnék foglalkozni, segíteni rajtuk valamilyen módon. Gyógytornászként lehetőségem van arra, hogy mindezt megvalósítsam. Mozgással gyógyítok, és segítek megelőzni a problémák kialakulását, vagy azok súlyosbodását. Mind gyermekekkel, mind pedig felnőttekkel egyaránt foglalkozom.

Férjemmel együtt Dunakeszin élünk, a Dombliget lakóparkban. Az évek során arra a következtetésre jutottam, hogy sokkal fontosabb a prevenció, mint azt valaha is gondolnánk! Ezt pedig nem tudjuk eléggé korán elkezdeni. Ezért is fogalmazódott meg bennünk a Családi Mókavár – Mozgás-Élmény Centrum létrehozásának gondolata, ahol egészen magzati kortól iskoláskorig megtapasztalhatják a gyerekek a mozgás pozitív hatásait, hogy az valóban egy élmény legyen a számukra, és beépüljön a mindennapjaikba. S persze ha komolyabb segítségre van szükség, igyekszünk abban is kielégíteni az igényeket. Természetesen a foglalkozások széles skáláját kínáljuk nemcsak a mozgás területén, hanem egyéb fontos területen is, amelyek mind a gyermekek egészséges testi, lelki, szellemi növekedését befolyásolják. Valamint igyekszünk szórakoztató, vidám alkalmakat szerezni a hozzánk látogatók számára.

Elérhetőség:

+36/30-7127007
info@csaladimokavar.hu

Pánczél Erzsébet (családi mediátor)

Pánczél Zsóka

A férjemmel 2007-ben költöztünk Dunakeszire. Két gyermeket nevelünk. 2008-ban Szociális munkásként végeztem az ELTE Társadalomtudományi karán. A gyermekvédelem területén helyezkedtem el, ahol a Gyermekvédelmi Szakértői Bizottság tagjaként, majd 2017. eleje óta örökbefogadási tanácsadóként dolgozom, így rengeteg tapasztalatot szereztem a legkülönbözőbb családi élethelyzetekkel, krízisekkel kapcsolatban. Szerettem volna többet segíteni, ezért ontológiai alapú coachingot, és mediációt tanultam, majd Nagy Zsóka érzelmi központú családi mediációs módszerét is elsajátítottam. Jelenleg az ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság képzésében veszek részt, végzős Perinatális szaktanácsadó hallgatóként.

Ha egy adott élethelyzetben elveszettnek érzi magát, vagy a gyermekvállalás bármely szakaszában (családalapítás időszaka, várandósság, gyermekágy, kisgyermekes időszak) nehézségek, kétségek, problémák mutatkoznak, és szeretné visszanyerni az egyensúlyt, magabiztossá válni döntési helyzetekben, párkapcsolatában, találkozzunk egyéni tanácsadás keretében, vagy vegyenek részt párjával közösen mediációs ülésen.

Forduljon hozzám bizalommal!

Foglalkozások: családi mediáció

Elérhetőség:

+36/20-3622440
panczelzsoka@gmail.com

Szmrecsányi Zsuzsi (mozgásmenedzser)

Szmrecsányi Zsuzsi

Szmrecsányi Zsuzsi vagyok, az AktívMami Mozgásrendszer vezetője, létrehozója, tulajdonképpen az AktívMami és a Kangaroo Fitness anyukája. Végzettségem szerint pedig mi és ki vagyok? Fitness ezdő, aerobik oktató, gerincrténer, terhestorna oktató, sportanimátor, többféle babás mozgásfajta kifejlesztője. Tizenhetedik éve dolgozom a fitnesz területén, az egész életem a mozgás és a sport köré szerveződött. Mindig az motivált, hogy minél több embernek mutassak utat, megszerettetve a sportos és egészséges életmódot. Küldetésemnek érzem, hogy mozgásra, tudatos gondolkodásra és életmódváltásra ösztönözzem az anyukákat, hogy ezzel, magabiztosságot és önbizalmat csempésszek az életükbe. Ezzel szeretném teljesebbé varázsolni a mindennapjaikat, hogy szebben és örömtelibben élhessék meg a világ legszebb dolgát, az anyaságot.

Elérhetőség:

+36/20-4132722
aktivmami@gmail.com

Kiss-Sikesdi Krisztina (óvodapedagógus, alapozó mozgásterapeuta, taekwondo edző)

Kiss-Sikesdi Krisztina

Mottóm:

"Tanulás az, ha rájövünk arra, amit már tudunk.
Cselekvés az, ha megmutatjuk, hogy tudjuk.
Tanítás az, ha másokat emlékeztetünk arra, hogy ők is éppolyan jól tudják."

Az egész életemet áthatja a mozgás. Gyermekkorom óta versenysportoló vagyok. Legjobb eredményeim: 5x-ös magyar bajnok, Európa bajnoki 5. helyezés. 2012-es Londoni Olimpiai kvalifikáción résztvevő.
2012-ben megalapítottam férjemmel Taekwondo Fanatics SE.-t Dunakeszin.
2013-ban egy gyönyörű kislánynak adtam életet és mindeközben óvodapedagógusként végeztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. 2016-ban Alapozó Mozgásterapeuta vizsgát tettem.
A gyermekek szeretete egész életemet végig kísérte és kíséri. Segíteni szeretnék minden kisgyermeknek, aki eljön hozzám megtalálni a mozgás öröméhez vezető útját. A mozgás tanít, fejleszt, szórakoztat, kitartásra és önuralomra nevel.
Várok mindenkit sok szeretettel!

Elérhetőség:

+36/20-4519463
krisztina.sikesdi@gmail.com

Jindáné Labádi Gabi (babajelbeszéd oktató)

Jindáné Labádi Gabi

Jindáné Labádi Gabriella, de inkább egyszerűen Gabi vagyok, a Beszélő Babakezek program babajelbeszéd oktatója. Gödön élek férjemmel és két kislányommal.

A babajelbeszéd oktatásáig kanyargós úton vezetett az élet, végtelenül örülök, hogy rátaláltam erre a módszerre és, hogy lehetőségem van tovább adni ezt a tudást.

A halló gyermekek és szüleik számára kidolgozott babajelbeszéd a babák természetes gesztikulálási hajlamára épít. Minden baba spontán módon kitalál és használ egy-két jelet, néhányan többet is. Ezt a természetes folyamatot használjuk ki, és azt, hogy a babák képesek jóval a beszéd beindulása előtt kezeik tudatos mozgatására. 

Meggyőződésem, hogy a jelelés korai életszakaszban való bevezetése nagyban hozzájárul a szülő-gyermek kapcsolat harmonikussá válásához, a biztonságos kötődés  kialakulásához minden szülő-gyermek kapcsolatban, és ez különösen igaz nehezebben kommunikáló vagy sajátos nevelési igényű gyermeknél. Bővebb információ a babajelbeszédről a babakezek.hu, illetve a facebook.com/babakezek.vac oldalakon található.

Szeretettel várom a szülők jelentkezését, hogy ezzel a természetes és játékos lehetőséggel tovább erősíthessék a babájukkal, kisgyermekükkel alakuló kapcsolatukat.

Elérhetőség:

+36/20-3512883
gabi@babakezek.hu

Varga Annamária (játékos nyelvoktató)

Varga Annamária

Varga Annamária vagyok a Kids Club dunakeszi és gödi képviselője. Korábban angol gyerekkönyvekkel foglalkoztam. Ez az ötlet onnan eredt, hogy szerettem volna, ha gyerekeim játékosan megismerkednek egy "idegen" nyelvvel. Az angol nyelvű mesekönyvek lehetővé tették, hogy mesét olvassak nekik egy másik nyelven, viszont abban is biztos voltam, hogy szükségük van arra, hogy ne csak hallgassák, hanem használják is az adott nyelvet, de mindezt játékos keretekben…


Módszerek

Véleményem szerint a korai nyelvoktatás nagyon hasznos a kisgyerekek számára. Itt kiemelném, hogy ezt csak játékos formában tudom elképzelni, egészen úgy, mintha otthon az anyukával játszana, hancúrozna a kisgyerek. Ez a természetes nyelvtanulás és nyelvelsajátítás módszere.

    Elsődleges célunk, hogy a gyerekek bátorító légkörű klubfoglalkozásainkon megszeressék az általuk választott idegen nyelvet és azon magabiztosan, örömmel tudjanak kommunikálni. A közös feladatoknak, sikerélményeknek és az önfeledt, barátságos légkörnek köszönhetően igyekszünk valódi közösséget biztosítani a klubtagok számára.

    Játékokon, dalokon, vidám feladatokon keresztül ismertetjük meg őt az angol vagy német nyelvvel. A foglalkozásokon figyelmet fordítunk arra, hogy az egyes tevékenységek folyamatosan változzanak, mindamellett hogy a korábban tanult anyagokat újra és újra elővesszük, hogy a tudás biztos alapokon nyugodjon.

Természetesen a gyerekek életkorának előrehaladtával folyamatosan komolyodnak a feladatok, mégis mindig megmarad a stresszmentes és örömteli tanulás élménye!

Elérhetőség:

+36/20-3813271
sales@active-info.hu

Varga Zsófia (óvodapedagógus, kreatívfoglalkozás-vezető)

Varga Zsófia

Magamról:

Varga Zsófia vagyok, óvodapedagógus, kreatívfoglalkozás-vezető Édesanyám közel 30 éve óvónőként dolgozik, így egészen kisgyermekkoromtól volt lehetőségem betekinteni a munkájába. Később, amikor már nagyobb iskolás voltam, sokszor jártam be hozzá az óvodába, és szívesen terelgettem a kicsiket.
Mindig is közel állt hozzám az, hogy emberekkel, legfőképp gyermekekkel foglalkozzak. A pályaválasztás során elsőként konduktív pedagógiával szerettem volna foglalkozni, de sajnos a jelentkezésről 2 ponttal lemaradtam, így lettem óvónő. Azóta is nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy így alakult, és hálás vagyok azoknak a gyermekeknek is, akik óvónői munkám során beengedtek a kis féltve őrzött, személyes világukba.
Másfél évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy egy picit szabadabban szeretném megélni, és eljuttatni az emberekhez azt a kreativitást, ami bennem rejlik. Így sok-sok tanakodás, ötletelés után megszületett a MaszatVilág, ami mostanra olyan nekem, mintha a gyermekem volna.
A MaszatVilág egy kreatív kézműves foglalkozássorozat, amelynek keretében, minden héten, az évszaknak és korosztálynak megfelelően vezetem be a babákat és mamákat a legújabb kézműves technikák, ötletek és tapasztalások világába egy kis közös mondókázással, verseléssel, énekléssel egybekötve. A foglalkozások főszereplője Maszat, a kisnyuszi, akinek mindig vannak különböző kalandjai. Maszat a kis történetein, személyiségén keresztül könnyedén tudja oldani a félénkebb gyermekek gátlásait is.
Korosztályt tekintve elsősorban a Tipegő korú 1-3 gyermekek és szüleik a célcsoport. Ennek oka, hogy nagyon fontos, hogy már ebben a korban kialakuljanak az alapképességek, ezért színekkel, formákkal, anyagokkal, textúrákkal ismertem meg a kicsiket gyakorlatias tapasztalatszerzés révén. A foglalkozás maximálisan élményorientált, meghitt környezet, szeretetteljes kapcsolódás jellemzi.
Munkatársaimmal célunk, hogy közös, maradandó élményt nyújtsunk babának és mamának egyaránt. ♥ Jelenleg 6 helyszínen 7 csoportunk működik, de folyamatos bővülést tervezünk.
A foglalkozások minden hónap 2. és 4. hétfőn vannak a Családi Mókavárban, az alkalmakra előzetes bejelentkezést várunk.
Bejelentkezés az alkalmakra: info@maszatvilag.hu
További információk: www.maszatvilag.hu , facebook.com/maszatvilag
Több éves óvónői múlttal, és a gyermekek iránt elkötelezett szeretettel várom a jelentkezőket!

Veress Anita (Thai Kismama- és Anyamasszázs)

Veress Anita

Magamról:

Thai kismama és anyuka masszázs a Családi Mókavárban!
A babavárás és babázás csodálatos időszaka alatt sem kell kihagynod az életedből az ellazító, energiával feltöltő masszázs élményt!
Szeretettel ajánlom a kifejezetten várandós és szoptató anyukák számára összeállított és biztonságos kismama masszázst.
Átérzem az örömöd és a nehézségeket is, hiszen nekem is három gyermekem van.
Okleveles thai női- és kismama masszőr vagyok, a tradicionális módszert Baranyi Ágnesnél, a Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületének elnökénél tanultam.
Így most számodra is elérhető ez a feszültségoldó masszázs, ami az esetleges panaszaidra is gyengéd segítséget nyújthat.
Várlak szeretettel:
Veress Anita
0620-3973570
(A kezelések alatt lenémítom a telefonom, ha nem érsz el, kérlek, írj sms-t amiben leírod a neved, a számod, amin visszahívhatlak és hogy kismamamasszázs miatt keresel - amint tehetem, visszahívlak.)
Kezelések:
Szerda délutánonként bejelentkezés alapján:
30 perces kezelések (4000 Ft):
Hátfájós kezelés:
Nyak-váll-hát
Láb kezelés:
(ödéma, nehézláb érzés, vagy lábfájdalmak esetén)
Fejfájás-migrén kezelés:
váll-nyak-fej-arc

60 perc (6000 Ft):
A fentiek bármilyen kombinációja, illetve teljes test masszázs kismamásan, igények és panaszok szerint személyre szabva.
A masszázs előtt szükséges beszélnünk, hogy felmérjem az állapotodat, kizárjam az ellenjavallatokat.

Kérdésed van?
Üzenetet a veressanita.th@gmail.com e-mail címen, vagy a facebook oldalamon tudsz írni nekem. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.

Csizi András ( Mentálhigiénés szakember, pár és családterapeuta )

Csizi András

Magamról:

Csizi András vagyok, testnevelő tanár, mentálhigiénés szakember, család- és párterapeuta jelölt*
1971-ben születtem Kaposváron, 3 gyermekem van: egy fiú, 19 éves és két lány: 18 és 3,5 évesek.

Életemben mindig is fontos, meghatározó jelentőségű volt a pedagógia, és a lélektan. Már közéiskolás koromban eldöntöttem, hogy testnevelő leszek, mert úgy gondoltam, hogy a mozgáson, a sporton keresztül lehet a legjobban nevelni. Később elmélyedtem kölönböző alternatív pedagógiákban, de a saját hitvallásom, nézeteim legjobban a Waldorf pedagógiából köszöntek vissza. Ilyen témájú dolgozatommal nyertem különdíjat az 1997-s OTDK-n, és szakdolgozatomat is a Waldorf pedagógia és a testnevelés tárgyköréből írtam.
Több iskolát, tanfolyamot végeztem el (Mentálhigiéné: Károli G. Református Egyetem, Integrál akadémia: http://integralakademia.hu, Fejlődés lélektan, pszichopathalógia: Dr. Daubner Bélával, Család- és párterapeuta képézés: Dr. Barát Katalin stb.) amik szükségesek és fontosak a hivatásomhoz, de emellett nagyon fontosnak tartottam mindig is két dolgot -amik természetesen összefüggnek: az önismeretet és a tapasztalatot. Sok éven keresztül, több terapeutához jártam önismeretbe, több évig -és folyamatosan- szupervízióba, és már nagyon sokfelé éltem, sokféle munkát végeztem.
Jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozom mentálhigiénés szakemberként, család- és párterapeuta jelöltként Budapesten és Dunakeszin egyaránt. Forduljanak hozzám bizalommal:>

Elérhetőségeim:
web: https://www.csiziandras.hu
mail: acsizi@csiziandras.hu
mob: +36 (70) 93-88-145

Egyéni kérdésekben segítek, ha:>

 • "Sokat használt, negatív gondolataimat pozitívabbakra cserélném…"
 • "Depis vagyok, semmihez nincs kedvem…"
 • "Senki nem szeret/én sem szeretek igazán senkit…"
 • "Sikertelen vagyok a munkámban…"
 • "Utálom a főnökömet…"
 • "Túl sokat stresszelek…"
 • "Úgy érzem kiégtem…"
 • "Elhidegültem a páromtól/elhidegült a párom tőlem…"
 • "Szexuális problémáim vannak…"
 • "Úgy érzem képtelen vagyok egyedül élni…"
 • "Indokolatlan helyeken, helyzetekben szorongok/pánikolok/fóbiáim vannak…"
 • "Szenvedély beteg/függő (alkohol, cigaretta, drog, játék stb.) vagyok…"
 • "Elhunyt egy/több közeli hozzátartozóm, azóta boldogtalan vagyok…"
 • "A gyerekem szemtelen/neveletlen/hiperaktív/túl csöndes stb…"
 • "Megőrülök a családomtól…"
 • "A családom megőrül tőlem…"
 • "Tartósan fennálló testi tüneteim vannak, igazolt fizikai/orvosi ok nélkül…"
 • "Nekem olyan bajom van, hogy el sem tudom mondani…"
Párként:
 • Elhidegültek egymástól
 • Szexuális problémáik vannak
 • Intimitásra eltérő igényeik vannak, jelentősen csökkent, vagy teljesen hiányzik már az intimitás a kapcsolatukból
 • Túlzottan féltékennyé vált
 • Harmadik fél tűnt fel
 • Megrendült a bizalom a másikban
 • Felkészülnének a gyerekvállalásra
 • Elvesztette párját, gyermekét
Családként:
 • Elakadtak valamelyik családi életciklusban, helyzetben pl.: első gyerek megszületése miatt nem tért vissza az intimitás Önök között
 • testvér született, ami miatt megváltozott az első gyerek viselkedése
 • kamasz gyermek túl szemtelen, nehezen kezelhető
 • felnőtt korú gyermek még nem kötözött el otthonról
 • felnőtt gyermek elköltözött, ami után nem sikerült újra egymásra találni
 • Nem értenek egyet gyermeknevelési kérdésekben
 • Óvoda/iskola/nevelési tanácsadó problémát jelzett a gyerekkel
 • Nem tudják kezelni a válás közeli, közbeni, utáni problémákat
 • Egyedülálló szülőként nevelési problémái adódtak
 • Beteg/sérült családtag miatt felborult az addigi családi egyensúly
*A családterapeuta, párterapeuta jelölt szupervízió mellett tarthat terápiát.