x

Gyere, ünnepelj velünk!
2 éves a Családi Mókavár!


Egész héten meglepetésekkel,
szórakoztató játékokkal és foglalkozásokkal várunk!

Nézd meg, hogy milyen érdekességgel várunk »

Iskolaérettségi vizsgálat

Szeretné tudni gyermeke hol tart, vannak e lemaradásai, esetleg túlságosan is jól fejlett területei? Fejlesztésre, vagy inkább tehetséggondozásra lenne szüksége? Mi egy átfogó értelmi és mozgás vizsgálat keretében, ha szükséges pszichológus bevonásával, tudunk képet adni a szülőknek gyermekükről. Viszont azt nem szabad szem elől téveszteni, hogy ez igen hasznos, de csak információ, mivel nem áll módunkban hivatalos szakvéleményt kiadni, mert nem vagyunk bejegyzett intézmény. Hivatalos szakvéleményt a Nevelési Tanácsadóban kaphat a kedves szülő.

Előzetes bejelentkezést kérünk.

 

Iskola - előkészítő tanfolyam

A foglalkozások célja, hogy a gyerekeket játékos, életkoruknak megfelelő módszerekkel bevezessük az első osztály világába, ezáltal "hidat" képezzünk az óvoda és az iskola között. A gyerekek megismerkednek a „több-kevesebb” fogalmával, játszanak a számokkal, a szavakat szótagokra, hangokra bontják, verseket, mondókákat tanulnak, az íráskészség kialakítása érdekében már néhány vonalelemet is vázolnak, megismerkednek a téri irányokkal, szabályokkal..., mindezt a lehető legnagyobb önállóságra törekvéssel. A feladatlapok, kreatív kézműves játékok mellett minden alkalommal lesz speciális torna, mellyel szintén a legfőbb iskolaérettséggel kapcsolatos idegrendszeri területek célozzuk meg. Mindezt persze sok-sok móka, kacagás közben. Mottónk: észrevétlen, játékos tanulás!

A „tanfolyam” 4 hónapig heti 1 óra (30perc mozgás, 30perc kognitív fejlesztés), de ha a szülők kérik, vagy közösen úgy érezzük, hogy gyermeknek szüksége lenne további folytatásra, arra is lesz lehetőség.

Várunk minden nagy csoportos óvodást nagy-nagy szeretettel!